Jumaat, 22 Mac 2019

Kisah Puan Shahida Kahar - Wanita yang Berjaya peroleh Pendapatan 4-5 Angka denfan Bisnes Mobile Spa TWB


Income setiap bulan memang 4 angka 
dan yang paling minimum RM1K++๐Ÿ˜ฑ

Puan Shahida Kahar yang sangat manis orangnya๐Ÿ˜

Power tak income run Bisnes Mobile Spa TWB ni???
Power giler kan..Kisah kali ni memang menarik sangat sebab Puan Shahida ni buat bisnes spa tapi dia tak buat pun servis spa (tawarkan servis spa kat orang) dan hanya jaga anak-anak 24 jam jer dirumah..Dia ada 3 orabg anak dan yang paling kecil berumur 1 tahun 2 bulan(kira babay lagi lah)..Tetapi, menariknya dia mampu menjana income hingga 4 angka setiap bulan..Haaaa..Cemana tu???  

Jom Anim kongsikan perkongsian beliau untuk korang jadikan inspirasi dan sama2 berjaya bersama TWB

1. Bila saya join TWB dan berapa yuran masa tu?

๐Ÿ”น Saya join Nov 2015. Masa tu RM750 untuk course facial je.

2. Apa BIG WHY join TWB?

๐Ÿ”น Nak capai career development & improve income walaupun saya housewife and 24 jam kat rumah.

3. Apa perkara yang paling berharga diperolehi sejak join TWB?

๐Ÿ”น Dapat ilmu bisnes, strategi bisnes, ilmu kesihatan, ilmu kecantikan, bonus pun makin besar & bisnes rasa lebih fun nak buat bila ada progress.

4. Berapa lama masa ambil untuk balik modal:

๐Ÿ”น Modal pun pakai income bonus Shaklee je. Pastu waktu upgrade ke 5 course (sekarang pakej 5 course ni RM1,999), pun sama, beli barang2 dengan bonus Shaklee. Every month pun income bonus Shaklee lebih stabil. Income saya memang 4 angka setiap bulan & paling minimum pun RM1k++ so senang la dpt balik modal ๐Ÿ˜„ . Alhamdulillah.. saya tak buat servis spa langsung tau ni. Saya jaga anak-anak 24 jam je di rumah. Anak ada 3. Paling kecik 1 tahun 2 bulan.

So bayangkan kalau u all buat duit ngan servis spa lagi macam yang saya share kat wall FB saya hari2, sure berkepuk-kepuk lagi income. Yang bagusnya ilmu spa TWB ni, anda bebas nak pilih penjuru income mana yang anda nak. Takde saper paksa.

5. Adakah TWB sama dengan training spa di luar sana? Kalau berbeza apa satu perbezaan yg paaaaling menarik?

๐Ÿ”นTWB memang jauh berbeza. Perbezaan yg paling menarik adalah kelebihan mentorship yg ada dlm bisnes TWB even selepas hands-on training. Then ada 6 penjuru income yang kita leh kejar. Ada career development. Tak buat spa pun ada cara utk dpt income. Ada FREE trip kita boleh dapat. Dan macam2 lagi. Memang TWB best sgt2 ๐Ÿ˜Š

6. Fokus TWB kepada servis spa semata atau semua penjuru income?

๐Ÿ”น Saya pernah fokus servis spa masa awal2 join. Buat kat jiran-jiran & ahli keluarga kat kampung. Memang merasa instant cash tu. Sejam keje dah dapat at least RM50. Serius senang gile buat duit!!

๐Ÿ”น Then saya fokus membesarkan empire saya dengan menolong wanita lain pula yg nak buat bisnes mobile spa ni. So saya fokus utk besarkan bonus Shaklee melalui recruitment dan menjual produk2 Shaklee serta untung runcit. Kiranya walaupun saya tak buat servis spa, saya sedang menolong wanita lain untuk buat servis spa diorang & besarkan income diorang pula ๐Ÿ˜Š

7. Average income dr TWB (Harap boleh share untuk pembakar semangat pembaca & wanita di luar sana)

๐Ÿ”น Paling minimum RM1000 setiap bulan sekarang dalam title surirumah 24 jam & tak buat servis spa. Totally coaching anak buah dalam marketing spa & bisnes Shaklee masing2 je. Then paling tinggi pernah hit RM5k+++ waktu naik Coordinator.

Apa pencapaian impian paling tinggi:

๐Ÿ”น Emmm hasil gigih berbisnes dari rumah, saya berjaya membesarkan tabung simpanan saya. Syukur Alhamdulillah.

๐Ÿ”น Saya resign drpd engineer tahun 2014. Join Shaklee 2014 & TWB tahun 2015. Then saya tunaikan Umrah pada akhir tahun 2016, travel ke Istanbul (Turkey), Ho Chi Minh (Vietnam), Kyoto dan Osaka (Jepun), Hanoi (Vietnam), belanja keluarga penginapan di hotel 5 star di Cyberjaya sempena Anniversary , and banyak lagi.. Then bayar downpayment kereta Nissan Serena sebanyak RM10k, daftarkan anak masuk swimming class and now InsyaAllah.. sikit lagi nak layak dapat FREE Trip 5 Star ⭐️ Regional Shaklee ke Phuket tahun 2019 ni. Doakan saya ye ☺️

Apa perasan dapat capai impian dengan TWB:

๐Ÿ”น Memang seronok sgt sebab sejak join TWB, bisnes start progress and empire YST saya grow. And yang paling happy, of course bila saya dapat naik rank dalam Shaklee satu persatu dari Supervisor, lepas tu Senior Supervisor dan akhirnya latest Coordinator, semuanya asbab berTWB.
Income pun makin stabil Alhamdulillah. Suami juga merestui pekerjaan saya Alhamdulillah.

Dalam empire saya, saya telah melahirkan 5 orang Supervisor, seorang Senior Supervisor dan ramai lagi business builders Spa TWB ☺️

Apa saranan/cadangan untuk wanita di luar sana:

๐Ÿ”น Jom sertai kami di TWB. Terlalu banyak peluang untuk anda jana income tak kisah la nak full time ke part time ke. Once anda dah join dan faham lubuk2 duit yg ada, anda akan rasa untung sgt2 dah menjadi salah seorang ahli dan #AlumniTWB.

Saya share di sini sedikit gambar kenangan buat tatapan ๐Ÿฅฐ

Thank U Allah.. Next, jom kejar untuk Switzerland pula ๐Ÿ’ช๐Ÿผ

Geng Alumni TWB yang dah buat entry tu jangan lupa link ke blog saya ye.. hehehe

www.syahidashukri.com

Sekian, semoga bermanfaat & memberikan inspirasi ๐Ÿ˜Š

Puan Shahida & the geng๐Ÿ˜


Sekian kisah Puan Shahida Kahar. Sangat terinspirasi kan..
Dalam TWB, kami bukan hanya menawarkan peluang untuk berbisnes sahaja..Tapi kami bantu korang tingkatkan taraf hidup dan jadikan korang seorang wanita yang berani untuk berimpian dan tak mustahil untuk capai setiap impian tersebut.

Jom jadikan TWB platform untuk korang ubah hidup korang hari ni..

Hubungi Anim untuk mengetahui lebih lanjut tentang TWB..

Puan Faridah Hanim Binti Mohd Yusoff
Alumni TWB
Pengasas Hanim Beauty Spa
011-10973735

Facebook: Faridah Hanim
FB Page: Hanim Beauty Spa

Tiada ulasan:

Catat Komen

Saya Berjaya Turunkan Berat Sebanyak 5Kg dalam masa 17 hari sahaja!

Hai..Assalamualaikum semua..๐Ÿ˜ Bertemu lagi kita dalam entri Anim kali ni.. Untuk entri Anim kali ni Anim nak share dengan anda...