Ahad, 30 September 2018

Pakej rawatan selepas bersalin



Posto!!...posto!!..๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Assalamualaikum..Hai..

Good news!!!! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

TWB dah release pakej berpantang dan jagaan selepas bersalin ualls...๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ Dan anim salah seorang beautician TWB merasa sangat teruja dengan new course yang bakal diperkenalkan kepada semua this coming NOVEMBER! Bayangkan, kalau sebelum ni kami trending dengan mobile spa @ spa bergerak @spa tanpa kedai yang telah mendapat sambutan yang luar biasa, kini kami memperkenalkan new course yang juga bakal trending kerana new course ni juga antara yang hot dan selalu mendapat permintaan yang tinggi..๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Kenapa confinement care menjadi pilihan TWB untuk dijadikan module baru selepas 5 course yang sedia ada seperti facial, body scrub, herba sauna, milk bath dan spa cantik kaki tangan?? Sebab UTAMAnya adalah kerana permintaan yang tinggi dari kalangan wanita selepas bersalin. Dan antara sebab lain, kami di TWB ingin membantu para wanita mendapat penjagaan yang terbaik dan menggunakan produk yang terbaik dari shaklee sepanjang tempoh berpantang..itu misi utama kami confinement lady dari TWB๐Ÿ˜

Zaman sekarang, wanita makin lupa tentang betapa pentingnya tempoh berpantang terutamanya wanita yang berkerjaya. Bagi mereka, berpantang adalah tidak penting dan terlalu sibuk dengan aktiviti harian sehingga terlepas pandang tentang betapa pentingnya amalan berpantang ni.

Ada juga yang mengetahui tentang kepentingan berpantang tapi mengabaikan amalan ini kerana merasakan proses berpantang adalah sesuatu yang rumit dan leceh. Oleh sebab itu, menjadi tanggungjawab kami sebagai CL TWB untuk educate tentang ini dan menjadikan proses berpantang satu keperluan dan kemestian dikalangan ibu lepas bersalin.

Pada pendapat korang, kenapa berpantang ni amat dititikberatkan oleh mak dan nenek moyang kita?? Apa kepentinganya ye?? Jom anim  kongsi dengan korang kepentingan berpantang yang mungkin boleh dijadikan panduan kita semua..

Berpantang adalah satu fasa rawatan pemulihan untuk mengembalikan kecergasan dan kesihatan tubuh badan ibu telah banyak kehilangan darah semasa proses kelahiran. Oleh itu berpantang amatlah penting kerana:-

๐ŸŒฟDengan berpantang, boleh memberikan tempoh masa rehat yang secukupnya untuk ibu memulihkan tenaga.
๐ŸŒฟ Dengan berpantang, dapat memberikan ruang agar dapat mencipta hubungan antara ibu dan bayi serta keluarga.
๐ŸŒฟ Dengan berpantang, si ibu mendapat nutrien yang berkhasiat melalui amalan pemakanan yang sihat dan betul.
๐ŸŒฟ Dengan berpantang, dapat memberikan ketenangan emosi kerana ibu tidak perlu memikirkan tentang tugasan rumah tangga.
๐ŸŒฟ Dengan berpantang juga dapat dapat mengelakkan berlakunya sindrom meroyan @ post natal blues yang selalunya terjadi akibat perubahan hormon dikalangan ibu lepas bersalin
๐ŸŒฟ Dan yang paling best, dengan berpantang juga dapat mengembalikan berat dan bentuk badan asal si ibu..(yang ni anim suka๐Ÿ˜๐Ÿ˜‰) sape tak suka dapat berat badan asal kan..hehehe..

Nak tahu tak apa akibatnya bila kita tidak berpantang dengan betul dan mengabaikan proses berpantang selepas bersalin??

๐Ÿkemungkinan untuk mendapat penyakit seperti bisa urat, bisa sendi, sakit pinggang, stress, dan nampak lebih tua dari usia adalah amat tinggi..๐Ÿ˜ฑ scary kan??

Oleh yang demikian, dengan adanya confinement care yang menawarkan pakej rawatan selepas bersalin dapat membantu lebih ramai wanita lebih menghargai diri mereka dan mengambil berat tentang proses berpantang ni..

Hari ini, terdapat pelbagai pakej rawatan selepas bersalin yang selalu ditawarkan. Antaranya:-
❤pakej penjagaan selama 3 hari
❤pakej penjagaan selama 7 hari
❤pakej penjagaan selama 10 hari
❤ pakej penjagaan selama 14 hari
❤ pakej penjagaan selama 21 hari
❤ pakej penjagaan selama 30 hari
❤pakej penjagaan selama 44 hari (complete)

Dan selalunya kesemua pakej ni merangkumi rawatan si ibu dan anak sekali..Dari situ banyak memudahkan kerja si ibu dan dapat berpantang dengan sebaiknya.

Apa yang selalunya ditawarkan dalam pakej rawatan selepas bersalin ni??

Kalau kami di TWB, antara servis yang ditawarkan adalah
๐ŸŒนurutan tradisional dimana urutan ini bertujuan untuk membunag angin, melancarkan perjalanan darah, dan dapat menyegarkan badan yang lesu.
๐ŸŒน kami juga menyediakan param dan pilis untuk memastikan badan si ibu sentiasa hangat, bertenaga,menghilangkan rasa pening dan juga dapat melicinkan kulit.
Kami juga menyediakan servis bertangas iaitu tangas kering dan basah kami sediakan.
๐ŸŒน kami juga menyediakan rawatan bertungku untuk si ibu dan tuam untuk baby. Bertungku untuk si ibu adalah untuk bertujuan mengecutkan rahim dan urat dalaman selain mebantu mendapatkan bentuk badan yang asal.

Dan kami juga menawarkan pakej penutup pantang dimana tujuan pakej ini adalah untuk memulihkan semangat si ibu, mengembalikan keyakinan, menaikkan seri si ibu dan menutup segala perawatan semasa berpantang.

Di TWB, pakej penutup pantang kami menarik tau..๐Ÿ˜ kami sediakan
๐ŸŒทfacial relaxing massage
๐ŸŒทmilk bath
๐ŸŒทherba sauna
๐ŸŒทurut lulur badan (body scrub)
๐ŸŒทdan spa cantik kaki dan tangan

Dan semua rawatan ini dapat membantu si ibu tampil lebih yakin dan dapat menaikkan seri si ibu..๐Ÿ˜๐Ÿ˜syok kan??

Sebagai confinement lady dari TWB, of course kami mebawakan servis yang terbaik dan menggunakan produk yang terbaik yang diyakini SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI untuk semua para pelanggan kami. Kami menawarkan pakej rawatan moden dan tradisioanal dalam servis kami. Dalam rawatan moden, kami menggunakan produk dari shaklee kerana kami yakin dengan keberkesananya. Kami menggunakan sepenuhnya set bersalin shaklee dan set berpantang shaklee untuk memastikan semua customer kami mendapat nutrisi yang lengkap sepanjang berpantang dan dapat memberikan yang terbaik buat si baby.

Apa yang best dengan set berpantang shaklee ni?? Ianya MUDAH, SIMPLE, TAK MEMANASKAN, BERKESAN dan FULL of NUTRITION❤❤

Best kan berpantang dengan TWB??jawapanya...sangat best!!! So, untuk korang yang tercari-cari pakej rawatan selepas bersalin yang best dan berkesan?? CL TWB lah jawapanya..๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Misi utama TWB melahirkan confinement lady yang berpengetahuan, berilmu dan ada guidance๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Nak booking beauty therapist and confinement lady??

Boleh terus klik no yang tertera di bawah๐Ÿ‘‡
011 10973735

Hanim Yusoff
Certified The Walking Beauty Therapist
Confinement lady TWB
Trainer of TWB
Trusted SID

Facebook:Faridah Hanim
Email: qaleesyaqairee1517@gmail.com






Tiada ulasan:

Catat Komen

Saya Berjaya Turunkan Berat Sebanyak 5Kg dalam masa 17 hari sahaja!

Hai..Assalamualaikum semua..๐Ÿ˜ Bertemu lagi kita dalam entri Anim kali ni.. Untuk entri Anim kali ni Anim nak share dengan anda...